View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Nov 21, 2017 1:41 pm



This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
 GeneRally v1.10 - BUG REPORTS 
Author Message
User avatar

GeneRally Trackmaster

Joined: Thu Dec 31, 2009 7:26 pm
Posts: 263
Location: United Kingdom
Post GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
GeneRally 1.10 - Bug Reports

This thread is for bug reports only (no feature requests). Please follow the format and guidelines outlined below or your post will be deleted.

Markku or I will edit posts that we have read to update their status. We will add a quote box at the top with relevant information. Please do not remove it, as it will be used for us to keep track of the bugs you have reported :bg:

Status Messages
  • Fixed - this has been fixed already (but may or may not be in a public release).
  • Targeted for next version - we will aim to include this fix in the next release of any kind.
  • Targeted for a future version - we will aim to include this fix in a future, but not necessarily the next, version.
  • Under consideration - we are considering whether we can/will fix this issue (typically, these are not strictly bugs, but more 'problematic features').
  • Already reported - another user has already reported this issue (post content will be removed for ease-of-reference).
  • Cannot reproduce this issue - your reproduction steps don't work for us. This means we probably won't be able to fix the issue until we have more information.
  • Intended behaviour - this is not a bug but a deliberate feature.
  • Rejected - this will not be fixed for the foreseeable future (usually due to a game engine limitation).


Guidelines
  • You must give your system specifications (operating system version and hardware set-up).
  • You must give reproduction steps that work every time for you.
  • You must provide screenshots where appropriate.
  • You must write in clear and concise English.
  • If possible, you should test to see if you can observe the bug in v1.05.


Format Example
Quote:
Problem
Observed in v1.10c? No
Observed in v1.10b? Yes
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The game crashes when I create an AI driver with 101 skill level.

Expected Behaviour
The game should not crash when creating AI drivers.

Reproduction
  1. Open the Drivers menu
  2. Select 'Create', enter a name and select 'computer' type and press 'OK'
  3. Set the driver skill to 101.
  4. Press OK

System Configuration
Operating System: Windows 7
Hardware: Intel Core 2 Duo 3.0 GHz, 2x2gb DDR2 PC3200 RAM, ATi Radeon HD 4850 512MB PCI-E, 500GB SATAII HDD, ASUS Xonar D2 Audio.


This format is important so that we can identify and fix bugs easily - but, obviously, we cannot guarantee to fix every bug!

Thanks for your co-operation :bg:

_________________
GeneRally Developer
Website - Developer Blog
_________________________

Follow GR on Twitter, Facebook and Google+.


Fri Feb 18, 2011 1:54 am
Profile WWW
User avatar

GeneRally Carmaster

Joined: Sun Dec 27, 2009 10:59 am
Posts: 4125
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. This has been experienced by a handful of people, often occurring randomly, not every time. I will look into the resolution-change code, but without being able to reproduce this bug myself, I can't really guarantee a fix.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The game crashes when I try to go full-screen (alt+enter method) when actually racing. It also crashed the PC as well.

Expected Behaviour
The game should not crash when trying to go full-screen mid-race. A game crash should not crash the entire PC either.

Reproduction

1. Race
2. Press alt+enter

System Configuration
Operating System: Windows Vista
Hardware: AMD Athlon 64 X2 3800+ 2 GHz, 4x512 MB DDR2 RAM, NVidia GeForce 8600 GTS 256 MB PCI-E, 2 160GB SATA II HDDs, 640GB SATAII HDD, Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Audio.


Fri Feb 18, 2011 10:09 am
Profile

Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. There is a known 'problem' on some machine configurations (that we're finding hard to locate) that occasionally causes crashes relating to the tracks folder that was also in 1.05 - but we're finding this hard to reproduce reliably in order to fix it.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The game crashes when track is unfinished

Expected Behaviour
The game should not crash when track is unfinished.

Reproduction

1. Open Generally
2. Select unfinished track (without AI line, Pits etc.)
3. Select driver
4. Select start
5. Look at beautiful bug ; D


System Configuration
Operating System: Windows XP SP3
Hardware: AMD SEMPRON 3000+ 1.81 GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce FX5200 128MB.


Fri Feb 18, 2011 12:56 pm
User avatar

GeneRally Trackmaster

Joined: Sat Dec 26, 2009 9:54 pm
Posts: 7083
Location: CZE
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Intended behaviour. This was added to highlight the new track pack upon launch - it isn't a bug, but a behaviour change may be considered for the next version.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? I don't know
When I start the game, I'm always in Default tracks folder instead of of in ''All tracks'', so I need to do it manually always after start the game, which is very uncomfortable. But it happens only if I keep the folder named [Default], if I delete the [], the game works as should be (after start in ''All tracks'').

Expected Behaviour
The game should be after start in All tracks menu.

Reproduction

1. Download gamepack
2. Extract
3. Start the game


System Configuration
Operating System: Win Vista SP2 CZ
Hardware: laptop HP Compaq 6730s, Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, 2GB DDR2 RAM, ATI MOBILITY RADEON HD 3430, Hitachi 250GB HDD.

_________________

My GR Racing Stats; thanks to GWR!


Fri Feb 18, 2011 1:52 pm
Profile E-mail WWW
User avatar

GeneRally Trackmaster

Joined: Tue Dec 29, 2009 6:37 pm
Posts: 4725
Location: NRW in Germany
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.10b.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Game showed a blue area where usually the track would have been

Expected Behaviour
Game shows the track at a normal way

Reproduction

1. Change resolution to 1600*900
2. race Maciej1's Surfers Paradise
3. You'll see a huge area in the top of the track. some parts of the objects are still shown but landmap and your car/ghost acutally aren't.


System Configuration
Operating System: Win XP SP3
Hardware: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz, 3328 gb RAM, nVidia GeForce 9800 GT 1024 MB, 500GB HD

Trk file deleted by Trigger Happy , next time don't put here tracks or cars without permission of author to do it - it's disallowed sharing like in other cases. Use e.g. topic/personal site/ToM link, where the track is available or send it via mail to James.


Attachments:
shot0000.PNG
shot0000.PNG [ 93.2 KiB | Viewed 1681 times ]

_________________
My e-mail-address:xyyverwaltung@googlemail.com
Last track: deRUkt89.-Z+ - Last car: Ford Falcon GTHO Phase III
Fri Feb 18, 2011 3:42 pm
Profile
User avatar

GeneRally Carmaster

Joined: Sun Dec 27, 2009 10:59 am
Posts: 4125
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Rejected. This will not be fixed whilst the current UI is in place.


Problem 1
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? Not to the same extent
Many cars that previously fitted in the car selection box do not in windowed mode. Cannot say if they fit or not in the very high resolutions, but they do not at 1280x800.

Expected Behaviour
In windowed mode, cars should fit in the box - ALL cars should, no matter how big (even in 1.05 there were issues with some very big vehicles)

Reproduction

1. Go to windowed mode in a smaller screen resolution
2. Try to use the car selection box with a car with a total value of around 4.6-4.7, it'll be right on the limits. Anything longer won't fit at all (e.g. my Italdesign Medici I clearly has part of the wheel and rear outside the box, and many of the other cars in OHS are right on the limits).


James wrote:
Cannot reproduce this issue. Will attempt to explore this problem through various system configurations, but this may be configuration-related rather than strictly game-related. GR v1.10 makes better use of available resources than earlier versions of GeneRally, so it isn't a performance-related bottleneck. That said, windowed mode applications always perform worse than their full-screen counterparts due to memory constraints. Your issue here may be related to using only 2GB RAM on a Vista system.


Problem 2
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Considerably more lag in windowed mode than in fullscreen, even when I have the same programs open. EDIT: I have seen this issue even when no programs other than GeneRally are open.

Expected Behaviour
Windowed mode should not lag when compared to fullscreen mode.

Reproduction

1. Run several programs, ie in my case a web browser, iTunes, MSN (1 conversation window) and MS Access 2003. Better performing computers will require more taxing to exhibit this I would expect.
2. Try racing GR in windowed mode.

System Configuration
Operating System: Win Vista Home Premium SP2
Hardware: AMD Athlon 64 X2 3800+ 2 GHz, 2 GB DDR2 RAM, nVidia GeForce 8600 GTS 256 MB, 2x160 GB and 1x640GB HD


Last edited by Lukeno94 on Fri Feb 18, 2011 6:27 pm, edited 1 time in total.



Fri Feb 18, 2011 5:55 pm
Profile
User avatar


Joined: Mon Dec 28, 2009 6:36 am
Posts: 788
Location: Fremont, USA
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.2.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? Cannot be determined
The game crashes when I attempt to set the resolution to one higher than my monitor is intended to support.

Expected Behaviour
The game should not crash when setting such a resolution; it should either not allow such resolutions to be selected, or display an error message.

Reproduction

1. Open the Advanced menu
2. Set the Resolution slider to anything higher than the monitor supports (for me it is 1920x1200)
3. Press OK
Note: This takes place while entirely in fullscreen mode.

System Configuration
Operating System: Windows 7
Hardware: AMD Phenom II X4 B55, 4x2GB DDR3 PC10600 RAM, ATi Radeon HD 5770 1GB PCI-E, 500GB SATA HDD
Monitor: HP 2445m Wide LCD (24")

_________________
I like short, simple signatures!


Fri Feb 18, 2011 6:18 pm
Profile E-mail
User avatar

GeneRally Carmaster

Joined: Sun Dec 27, 2009 10:59 am
Posts: 4125
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.2.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
GeneRally is no longer capable of being run in 1152x864

Expected Behaviour
1152x864 should be available as a resolution choice.


Fri Feb 18, 2011 6:29 pm
Profile
User avatar


Joined: Fri Jan 29, 2010 2:18 pm
Posts: 590
Location: Helsinki Finland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. Will attempt to explore this problem through various system configurations, but this may be configuration-related rather than strictly game-related. GR v1.10 makes better use of available resources than earlier versions of GeneRally, so it isn't a performance-related bottleneck.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The game lags/"skips frames". Particularly noticeably at high speeds. This happens on all tracks even if I close all programs/restart computer. (not unplayable but I wouldn't drive in competitions with this problem). Occurs in windowed mode, but not fullscreen.

Expected Behaviour
The game should run as smooth as 1.05.

System Configuration
Operating System: Windows Vista 32 bit
Hardware: Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz, 3,3 GB RAM, ATi Radeon HD 4800 series 512MB, 500GB HDD

_________________
Aviazione 1st in ToM September 2011

Proud driver ofECOlogic Racing Team

Fri Feb 18, 2011 7:17 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Mon Nov 15, 2010 4:50 pm
Posts: 1203
Location: Rio de Janeiro, Britannia
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Targeted for a future version. Should be trivial to implement.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
When i press Enter (numpad) in the pause menu nothing happen.

Expected Behaviour
The Enter (numpad) does the setted action

Reproduction
1-Race on any track
2-Pause the game
3-Select anything.
4-Press enter (numpad) and...

NOTHING! :rofl:

System Configuration
Operating System: Windows XP
Hardware: Pentium III 750 MHz, HDD 80 GB, and the rest i don't know.


Fri Feb 18, 2011 9:00 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Tue Dec 29, 2009 12:38 am
Posts: 361
Location: Brazil
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. Will attempt to explore this problem through various system configurations, but this may be configuration-related rather than strictly game-related. GR v1.10 makes better use of available resources than earlier versions of GeneRally, so it isn't a performance-related bottleneck.


Mr.J wrote:
Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The game lags/"skips frames". Particularly noticeably at high speeds. This happens on all tracks even if I close all programs/restart computer. (not unplayable but I wouldn't drive in competitions with this problem)

Expected Behaviour
The game should run as smooth as 1.05.

I have problem with lagging too, same as Mr.J described.

System Configuration
-Operating System: Windows XP SP3
-Hardware: Pentium 4 3.0 GHz, 1 GB RAM, GeForce 9400 GT (if I remember well) 1GB, 80GB HDD

_________________
ECOlogic Racing Team


Sat Feb 19, 2011 12:03 am
Profile
User avatar


Joined: Fri Mar 19, 2010 5:14 pm
Posts: 217
Location: Poland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.10b.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? Yes
The season is ended without final classification when selecting "end race" in the last race of the season.

Expected Behavior
The game should display final classification when at least one of the season's races was completed.

Reproduction
Select two or more drivers
Select two or more tracks
Finish at least one race
In the menu select "end race"

_________________
[cir] Loopwoods || [rwl] [cir] Tor Poznań || [tpk] [cir] [ovl] Fictional Circuit Trackpack || Some tracks from RSC


Sat Feb 19, 2011 1:39 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Mon Mar 15, 2010 11:30 am
Posts: 187
Location: Włocławek, Poland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.2.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Tracks are not sorted .alphabetically

Expected Behaviour
List of tracks in main menu should be sorted alphabetically, as in GR 1.05.

Reproduction
Look at tracks list in main menu.

Screen from 1.05:
Attachment:
File comment: GeneRally 1.05
105.png
105.png [ 72.58 KiB | Viewed 1524 times ]

Screen from 1.10:
Attachment:
File comment: GeneRally 1.10
110.png
110.png [ 72.58 KiB | Viewed 1524 times ]


System Configuration
Operating System: Ubuntu 10.10, Wine 1.3.13 (installed on ext3 partition). I have also Windows on second partition with NTFS file format (/dev/sda3 in my post). This is Windows 7 Home Premium 64-bit. In this system there isn't this bug - tracks are sorted in GR.
Hardware: SONY VAIO F12M1E: Intel® Core™ i5-520M 2,4GHz, 4GB RAM, NVIDIA® GeForce® GT 330M 1GB
output of fdisk -l:
Code:
Dysk /dev/sda: 500.1 GB, bajtów: 500107862016
głowic: 255, sektorów/ścieżkę: 63, cylindrów: 60801
Jednostka = cylindrów, czyli 16065 * 512 = 8225280 bajtów
Rozmiar sektora (logiczny/fizyczny) w bajtach: 512 / 512
Rozmiar we/wy (minimalny/optymalny) w bajtach: 512 / 512
Identyfikator dysku: 0xf15593f2

Urządzenie Rozruch   Początek      Koniec   Bloków   ID  System
/dev/sda1               1        1443    11588608   27  Nieznany
/dev/sda2   *        1443        1456      102400    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3            1456       56884   445228698    7  HPFS/NTFS
/dev/sda4           56885       60802    31464449    5  Rozszerzona
/dev/sda5           56885       60653    30273536   83  Linux
/dev/sda6           60654       60802     1189888   82  Linux swap / Solaris

I have my Ubuntu and GeneRally on /dev/sda5.

Hardware updated. I forgot about it. ;)


Last edited by Lerhond on Sat Feb 19, 2011 8:49 pm, edited 1 time in total.



Sat Feb 19, 2011 6:33 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Fri Mar 19, 2010 5:14 pm
Posts: 217
Location: Poland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. v1.10b provides a "best fit" adjustment for different screen ratios - will be improved upon in v1.2.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? Not applicable
The track is zoomed differently on different aspect ratios. The effect is more visible if view angle is close or equal to 45 degrees. Makes driving almost impossible in extreme occasions.

Expected Behavior
If the screenspace is narrower than 4:3, the track should take same percent of screen width as in 4:3, if the screenspace is wider than 4:3, the track should take same percent of screen height as in 4:3.


Attachments:
File comment: 1280x960 (4:3)
shot0003.png
shot0003.png [ 150.06 KiB | Viewed 1511 times ]
File comment: 1280x1024 (5:4)
shot0002.png
shot0002.png [ 781.29 KiB | Viewed 1511 times ]
File comment: 1360x768 (almost 16:9)
shot0001.png
shot0001.png [ 710.45 KiB | Viewed 1511 times ]
File comment: 1440x900 (16:10)
shot0000.png
shot0000.png [ 758.5 KiB | Viewed 1511 times ]

_________________
[cir] Loopwoods || [rwl] [cir] Tor Poznań || [tpk] [cir] [ovl] Fictional Circuit Trackpack || Some tracks from RSC
Sat Feb 19, 2011 8:09 pm
Profile E-mail
User avatar

GeneRally Trackmaster

Joined: Mon Dec 28, 2009 12:09 pm
Posts: 2314
Location: England
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.10b.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
small graphical glitch in menus, when reseting a drivers statistics, the ok and reset buttons remain alone after selecting yes to confirm the reset

Expected Behaviour
the statistics menu should remain whole. (as is the case in 1.05)

Reproduction
  1. right click on driver
  2. press reset to return that drivers statistics to 0
  3. yes to confirm the change - the stats window closes, the buttons remain alone (i have attached a picture)

System Configuration :scratch:
Operating System: Windows Vista sp1
Hardware: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, 3gb DDR2, nVidia GeFroce 9300M G, 250gb hdd, realtek high definition audio (apparently)...


Attachments:
resetok.jpg
resetok.jpg [ 65.03 KiB | Viewed 1495 times ]

_________________
G-TRACKS
Joint Effort Track Project
2015 GRIF F1 Prediction Game
My GeneRally
Sat Feb 19, 2011 8:52 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Fri Mar 19, 2010 5:14 pm
Posts: 217
Location: Poland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. Launching TE from within the same folder as GeneRally.exe, the button works as expected. Launching TE from a different folder prompts for GeneRally.exe's location and then launches successfully. We will investigate the issue, though.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Clicking on the "Launch GeneRally" button in the Track Editor opens a dialog box to specify location GeneRally.exe. After selecting the executable, the dialog box closes and nothing happens.

Expected Behavior
The Track Editor should launch GeneRally and shouldn't display the dialog box.

Reproduction
Open Track Editor
Press the "Launch GeneRally" button

System Configuration
Operating System: Windows 7 32-bit

_________________
[cir] Loopwoods || [rwl] [cir] Tor Poznań || [tpk] [cir] [ovl] Fictional Circuit Trackpack || Some tracks from RSC


Sat Feb 19, 2011 11:46 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Thu Jun 03, 2010 10:31 am
Posts: 1776
Location: Brazil
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. Ending a race in windowed mode appears to work as expected. Will ask testers to keep their eyes open for this bug, though.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The game crashes when I end a race in windowed mode.
Expected Behaviour
The game should not crash when ending in windowed mode.

Reproduction

1. Launch the game
2. Press Alt+Enter to launch it in windowed mode
3. Choose 1 or more racers in 1 or more tracks
4. Start
5. End the championship


System Configuration
Operating System: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3
Hardware: AMD Phenom 9600 Quad Core Processor; 2.31 GHz; 3 GB RAM; NVIDIA GeForce 6150 SE nForce 430

_________________
Facebook / YouTube 1 / YouTube 2 / Twitter / Steam

PSN accounts: Thunderstrucker2 - Thunderstruker - ThunderGearhead


Sun Feb 20, 2011 2:01 am
Profile E-mail
User avatar

GeneRally Wizard

Joined: Sat Jan 02, 2010 10:58 am
Posts: 138
Location: Out in the woods of Crystal River, Florida!
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.10b.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No

The GeneRally Track Editor crashes when ".TRK" files are associated with "TrackEditor.exe". Starting the Track Editor in the usual manner and then opening a track file works fine. But, when clicking on a ".TRK" file within the Windows Explorer (after associating ".TRK" files with the Track Editor, of course) the Track Editor crashes with the following error message (with the usual "send report to Microsoft" blurb):

Quote:
TrackEditor.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

Error signature:

AppName: trackeditor.exe
AppVer: 0.0.0.0
ModName: trackeditor.exe
ModVer: 0.0.0.0
Offset: 0000dbd9


Expected Behaviour
The GeneRally Track Editor should not crash when loading ".TRK" track files via Windows file associations.

Reproduction
  1. Associate GeneRally ".TRK" track files with the Track Editor (TrackEditor.exe) in the usual Windows manner.
  2. Double-click on any ".TRK" track file within Windows Explorer (or any other file manager).

System Configuration
Operating System: Windows XP Professional SP3
Hardware: Intel P4 2.666 GHz, 768 DDR RAM, Intel 82865G onboard graphics controller 96MB, 128GB Seagate IDE HDD, Sound Blaster Live! Value CT4780 audio.

_________________
Rich ¥Weeds¥ Nagel
www.richnagel.net
¥Weeds¥ GeneRally Stuff - ALL broken links FINALLY fixed!
¥Weeds¥ File Archives - Music, stuff, and more.


Sun Feb 20, 2011 7:28 am
Profile E-mail ICQ YIM WWW
User avatar

GeneRally Trackmaster

Joined: Fri Jan 08, 2010 2:18 pm
Posts: 791
Location: Finland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.2.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? Yes
When opening a track in TE, where isn't any objects, the "delete object" button is locked.

Expected Behavior
Delete object button should work normally

Reproduction
save a track without objects
open another track, then the objectless track
delete object doesn't work, even after adding objects

_________________
Wet Wop - With Darjo // Piazza San Bob // Spockerino - with Darjo // More tracks


Sun Feb 20, 2011 1:40 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Fri Mar 19, 2010 5:14 pm
Posts: 217
Location: Poland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Fixed. No longer occurs in v1.10b.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Modifying driver's primary color changes color of HUD elements. Seems to happen only with certain color combinations and only in full-screen mode.

Expected Behavior
Color of HUD elements should stay same.

Reproduction
Open GeneRally
Click "Options"
Click "Drivers"
Set primary driver color to e.g. 0-0-55 or 6-137-119 or 34-85-59 or many many others (range of the colors seems to be pretty big)

System Configuration
Operating System: Windows 7 32-bit
Hardware: Intel Core i7 920 2.67 GHz, 4GB DDR3 RAM, NVidia GTS 250 1024MB, Samsung 1000GB ATA HDD.

_________________
[cir] Loopwoods || [rwl] [cir] Tor Poznań || [tpk] [cir] [ovl] Fictional Circuit Trackpack || Some tracks from RSC


Sun Feb 20, 2011 2:52 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Sat Feb 27, 2010 4:17 pm
Posts: 181
Location: England
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. Will ask the testers to keep their eyes open, though, to see if they can associate a more detailed cause.


Hmm... I couldn't see anything directly the same as this... so here it goes. :hide:

Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
After "Launching Generally" from the track editor, and then closing Generally, to return to the track editor, it has stuck in a fullscreen view, see picture for details... yet is still functional

Expected Behavior
The track editor should have resumed as normal, playable in it's windowed state

Reproduction
Open track editor
Save a track... or load one
Click "Launch Generally"
Close Generally, either straight away or after racing... everything still functions normally at this point
Problem is now after the closure of Generally and back onto the desktop with the track editor still open, in a fullscreen view.

System Configuration
Operating System: Windows 7 64-bit
Hardware: Intel Pentium T4300 (2.1 Ghz) processor 4 GB memory, 500 GB HDD


Attachments:
untitled.JPG
untitled.JPG [ 131.4 KiB | Viewed 1366 times ]

_________________
...
Sun Feb 20, 2011 7:04 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Mon Nov 15, 2010 4:50 pm
Posts: 1203
Location: Rio de Janeiro, Britannia
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Targeted for a future version. Naming with capitals works using shift but not with caps lock - should be an easy fix.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Is impossible to use capital letters on driver's name without change the DRV file name.

Expected Behaviour
Be possible to use capital letters in driver's name directly on GR

Reproduction
1-Create a Driver
2-Use any capital letter
3-The capital letter turns automatically into a non-capital letter.
For use a capital letter
4-Close the GeneRally
5-Open the drivers directory
6-Left button click over driver
7-Rename with capital letters
8-Open the Generally and see it working.

System Configuration
Operating System: Windows XP
Hardware: Pentium III 750 MHz, HDD 80 GB, and the rest i don't know.


Sun Feb 20, 2011 7:13 pm
Profile E-mail
User avatar

GeneRally Trackmaster

Joined: Tue Dec 29, 2009 1:19 am
Posts: 627
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Rejected. This is not a bug, nor overtly 'intended behaviour' - but it will not be fixed. Sound pack authors should take heed of engine behaviour when creating audio files.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
The "ding.wav" sound does not cut to play again, making the "ding" with voices like "go,go,go!!" not work as it should.

Expected Behaviour
The game should not let the "ding.wav" playing with other "ding.wav".

Reproduction
Download any long "ding.wav"... or just click here http://forum.gene-rally.com/viewtopic.php?f=1&t=1172
Choose de Sound Set on GR
Start a Race...
Hear multiples sounds :shake:

System Configuration
Operating System: Windows Vista SP2 Home Basic
Hardware: Intel Core 2 Duo 1.8 GHz, 3gb DDR2 RAM, Intel GMA965 x3100, 160GB HDD.

_________________
My Tracks and Cars
Lastest Releases: Seabrings (ToM Winner) // Dijon-Prenois 1979 (ToM Winner) // Sospel (ToM Winner)


Sun Feb 20, 2011 7:49 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Fri Mar 19, 2010 5:14 pm
Posts: 217
Location: Poland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Rejected. Can't be easily fixed without some significant rewriting of the Editor's UI - it just isn't worth the time.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? Yes
The Track Editor shows track area of 512.5x512.5 pixels in 2x zoom and 511x511 pixels in 4x zoom.

Expected Behavior
The Track Editor should always show an area of 512x512 pixels.

Reproduction
Open Track Editor
Scroll to the bottom-right corner of the track and place some objects for reference

_________________
[cir] Loopwoods || [rwl] [cir] Tor Poznań || [tpk] [cir] [ovl] Fictional Circuit Trackpack || Some tracks from RSC


Sun Feb 20, 2011 7:54 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Fri Jan 29, 2010 2:18 pm
Posts: 590
Location: Helsinki Finland
Post Re: GeneRally v1.10 - BUG REPORTS
James wrote:
Cannot reproduce this issue. Problems occurring infrequently are even more difficult to pinpoint than the ones we can't reproduce. We are, however, looking into the various crashes.


Problem
Observed in v1.10? Yes
Observed in v1.05? No
Pressing esc in menu during race crashes the game. (only happens sometimes)

Expected Behaviour
The menu should cancel pressing esc.

Reproduction
  1. Start a race
  2. Press esc to go to the menu
  3. Press esc again and the game crashes
System Configuration
Operating System: Windows Vista 32 bit
Hardware: Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz, 3,3 GB RAM, ATi Radeon HD 4800 series 512MB, 500GB HDD

_________________
Aviazione 1st in ToM September 2011

Proud driver ofECOlogic Racing Team

Sun Feb 20, 2011 11:46 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 66 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.