View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Nov 21, 2017 4:13 am



Reply to topic  [ 5 posts ] 
 AI-cars are crashing 
Author Message


Joined: Thu Mar 10, 2011 6:35 pm
Posts: 2
Post AI-cars are crashing
Hello. Im not that experienced in making tracks. Althoght i have made some wich are working. Therefore i dont understand why this new track of mine isnt working. The AI cars are always crashing to get to the pits. I have made new AOI-line and pit crew and AI-pit lane. If i completely remove the AI pit-lane the cars will go aound the track so i guess Theres something wrong with that. But what? is the tracks too long?
I have now uploadet the track. Please help me so i can finish the details and the making og the track.


Attachments:
File comment: The track that doesnt work
29 - Next.zip [12.55 KiB]
Downloaded 40 times
Mon Dec 14, 2015 7:06 pm
Profile E-mail
User avatar


Joined: Thu Mar 08, 2012 11:13 pm
Posts: 1934
Location: The good ol' US of A
Post Re: AI-cars are crashing
I'm not entirely sure why it's happening, but I think it may have something to do with the location of the pit entry.

_________________
April 2012 rookie of the month, winner CoM Nov/Dec 2013 (NASCAR CWTS 2013), Jan/Feb 2014 (NASCAR Sprint Cup 2014) and Sep/Oct 2014 (TUDOR USC GT Lemans), Winner 2013 Competition Organizer Rabina Award
Volcano Motorsports
Check out my stuff
Owner and promoter of NAGRCA


Mon Dec 14, 2015 11:25 pm
Profile
User avatar


Joined: Thu Jan 28, 2010 11:57 am
Posts: 1502
Location: Rendsburg, Germany
Post Re: AI-cars are crashing
puttz wrote:
I'm not entirely sure why it's happening, but I think it may have something to do with the location of the pit entry.


I guess that's the problem. In TrackEditor the track looks fine to me, I already drove it and saw the problem...
I will try some other things in TE and then hopefully I find a solution ;)

---DOUBLE POST---


Well, if you let them pit after they crashed, it seems that they leave the pits normally, but then, they just drive backwards, not even on the AI-line, they just went full r****d...
Attachment:
52583832.jpg
52583832.jpg [ 112.69 KiB | Viewed 577 times ]


But maybe I have some things you can change so it could work:
1. Make a different pit entry, not this drive around the lake
2. The AI-pitlane is to close to the AI-line in the sand area

I tried an other pit entry, it worked for me
:shock:

EDIT: Nevermind, still not working for me either

_________________
GeneRally Formula Grand Prix 2016™
Website
Forum


Mon Dec 14, 2015 11:42 pm
Profile


Joined: Thu Mar 10, 2011 6:35 pm
Posts: 2
Post Re: AI-cars are crashing
You are free to do anything to solve the problem. maybe later om today i will try to start the AI pit lane another place om the track.
But i hope to hear from one of you with a solution.


Tue Dec 15, 2015 10:18 am
Profile E-mail
User avatar


Joined: Fri Oct 10, 2014 9:55 am
Posts: 94
Location: .it
Post Re: AI-cars are crashing
That's very strange, it seems there's a sort of bug. I don't know why AI cars don't follow their Pit AI Line, but I think I found a solution, it consist simply on making a longer Pit AI.
On the image I drew on yellow the long Pit AI line, seems it works fine.

Attachment:
shot0002.png
shot0002.png [ 154.58 KiB | Viewed 501 times ]


Sat Dec 26, 2015 7:30 pm
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.